Welke buisisolatie oplossingen biedt Aerofoam?
Wereldwijd worden strenge eisen gesteld om energieverlies en CO2 uitstoot te verminderen en daarmee de opwarming van de aarde te reduceren. Deze eisen zijn ook van toepassing op allerlei soorten installaties.
Naast het isoleren van huizen, kantoren, utiliteitsgebouwen en fabrieken door vloer-, spouw- en dakisolatie is het belangrijk de inpandige installaties niet te vergeten. Denk hierbij aan hoge en lage temperatuur verwarmingssystemen, sanitair systemen, klimaatsystemen, industrie productieprocessen en koel- en vriesinstallaties. Het isoleren van deze, vaak 24 uur per dag draaiende, systemen zorgt voor een directe kostenbesparing op het energieverlies. Daarnaast draagt het positief bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en de vermindering van energieverlies en CO2 uitstoot.
Het Aerofoam isolatiemateriaal is speciaal ontworpen om direct bij plaatsing een hoge isolatiewaarde te bieden en heeft door de mechanische sterkte een lange technische levensduur. De producten vormen geen gevaar voor de persoonlijke gezondheid, hebben geen OZON-afbrekend vermogen (ODP) en bevatten een Global Warming Potential (GWP) van minder dan 5. Aerofoam buisisolatie materiaal bevat daarnaast geen CFK’s of HCFK’s en voldoet daarmee aan strenge duurzaamheidsvereisten.
Lees verder op deze pagina en kom alles te weten over de technische buisisolatie oplossingen van Aerofoam!
Vraag een gratis NBR Buisisolatie Sample Pakket aan!
Waarom is buisisolatie zo belangrijk?
Het voorkomen van geluidsoverlast
Nu de wintertijd aanbreekt en de dagen kouder worden, zetten mensen in hun huishoudens vaak de verwarming een standje hoger. Via de leidingen en buizen wordt vervolgens het warme water verspreid door het gehele huis, waardoor het in huis aangenaam warm wordt. Dit gaat echter vaak gepaard met het nodige geluid, zoals het (misschien wel herkenbare) ’tikken’ en ‘kreunen’ van leidingen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam de buis te isoleren van Aerofoam NBR isolatiemateriaal. Deze buisisolatie is uitermate geschikt voor het isoleren van leidingen en vermindert daarmee de geluidsoverlast.
Het besparen van energie
Daarnaast heeft het toepassen van buisisolatie een andere functie, namelijk het besparen van energie. Vaak geven leidingen onnodig veel warmte af. Door deze leidingen te isoleren, is er sprake van minder warmteverlies, wat bespaart in de stookkosten. Hiermee wordt de CO2 uitstoot vermindert, wat bijdraagt aan een duurzamer milieu. Het Aerofoam NBR isolatiemateriaal is beschikbaar in verschillende maten en diktes, waardoor het mogelijk is om allerlei soorten leidingen en buizen optimaal te isoleren.
Hoe isoleer ik een buis of leiding?
Met behulp van het Aerofoam NBR isolatiemateriaal is het isoleren van een buis of leiding een stuk gemakkelijker. Dit houdt in dat we in staat zijn elke gewenste lengte te produceren, zowel op plaat als op rol. NBR is een afkorting voor ‘nitril butadieen rubber’; een synthetisch flexibel elastomeer kunststofschuim. Het merendeel van de geproduceerde NBR producten zijn zwart, echter is iedere kleurstelling mogelijk!
Aerofoam werkt met nominale isolatiediktes die voldoen aan de toleranties volgens de EN 14304:2013-04. Het gebruik van nominale isolatiediktes voorkomt onduidelijkheid en verwarring bij de keuze van de juiste isolatiedikte voor buisisolatie. Aerofoam NBR slangen zijn flexibel en verkrijgbaar in standaard lengtes van één en twee meter. De twee meter lange NBR slangen kunnen tevens op verzoek voorgesneden worden.
De mechanisch sterke schuimstructuur en materiaalstabiliteit verminderen daarnaast de kans op beschadiging tijdens montage en voorkomen kostbare herstelwerkzaamheden na oplevering.
De één meter lange NBR slangen voor buisisolatie zijn zelfklevend, wat inhoudt dat ze zijn voorgesneden en aan weerszijden zijn voorzien van een verwijderbare plakstrip. De standaard wanddiktes betreffen; 6, 9, 13, 19, 25 en 32 mm, afwijkende diktes zijn op aanvraag mogelijk. De diameter range loopt van 6 t/m 114 mm. Grotere diameter leidingen adviseren wij met Aerofoam NBR plaat op rol te isoleren.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Heeft u een project waar het NBR isolatiemateriaal van Aerofoam voor geschikt is en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@aerofoaminsulation.eu of door te bellen naar ons kantoor via +31 297 – 23 22 33. Wij helpen u graag verder!